Husvagnssemester.blogg.se

En blogg som handlar om våra semesterresor med husvagn i europa.

Husvagn till salu

Publicerad 2014-07-15 18:22:00 i Allmänt,

Ja nu har vi bestämt oss för att det är dags att byta upp sig.
Vår husvagn ligger nu ute på blocket.
Det är alltså en Adria Altea 542 DT med en trevåningssäng, en liten bäddbar dinett och en stor bäddbar dinett.
Vi känner att det skulle vara skönt med en lite större vagn och framförallt så är vi sugna på att prova på vintercamping.
Den vagn vi har nu fungerar inge vidare på vintern då den bla saknar vattenburen golvvärme och isolerat avlopp.

När vi köpte vår Altea för 14 månader sedan så hade vi två barn som spelade hockey. Därför ansåg vi att vi aldrig skulle ha tid att vara i husvagnen under vintern då det var matcher varje helg.
Därför blev det en ren sommarvagn.
Dessutom är totalvikten på den endast 1200 kg vilket har gjort att jag har kunnat dra den med vanligt B-körkort med A6:an.

Men nu har läget förändrats. Båda våra killar har slutat spela hockey och det känns helt plötsligt som att vi kommer ha massor av tid över i vinter
Vi satt och räknade lite på det och kom fram till att det inte skulle vara så mycket dyrare att ha en säsongsplats i Hassela med årskort till alla i backen, jämfört med att hyrs stuga + liftkort i Åre, Vemdalen två gånger per vinter som vi gjort de senaste vintrarna.
Och med en säsongsplats kan vi ju såklart åka skidor varje helg och alla lov om vi så skulle vilja.
Kanske kan man skaffa skoter också?

Hassela skulle vara perfekt för oss då det tar MAX en timme dit på vintern.
Skulle kännas bra att kunna utnytja vagnen under hela året då man ändå betalarav den året om. Och även vinterförvaring kostar ju pengar.

Men det hänger lite på om vi blir av med våran Alrea.
Vi vill helst sälja den privat eftersom man får så lite vid inbyte. Vi får hoppas att det går vägen.
Men denna vagn har verkligen varit perfekt att lära sig allt med husvagn och camping med. Den är ju väldigt lättmanövererad.
Men nu är vi alltså redo att ta nästa steg.

Vi har tittat lite på vagnar typ Hobby 650 kmfe eller uk, Adria 663 Uk och Adria 752 uk tittat både på Classica typ år 08 och 09 och den nyare Alpinan. Men tyvärr verkar Alpinan vara för tung för vår bil så Classican är nog met aktuell för oss. Det är ju egentligen samma vagn.
Efter att ha läst på lite om hur det är att köra med stora vagnar så måste jag säga att storleken inte är något som skrämmer.

Får se hur det går med allt nu framöver.

Kommentarer

Postat av: AktivaDagar

Publicerad 2014-07-25 17:19:00

Spännande säger vi som själva ska göra premiär som vintercampare den kommande vintern! Har nyss bytt bort knausen till en cabby och laddar för fullt...😃

Postat av: Henrik Karlsson

Publicerad 2014-08-01 20:02:49

Hej Jimmy med fam.
Jag och min fru hittade eran reseblogg förra året när vi sökte efter info om husvagnssemester i Europa. En intressant och rolig blogg att läsa. Vi var till Venedig i sommar och bodde på en camping som heter Union Lido och som var en grymt fin camping men lite dyr ca 700 SEK per natt. Vi läste att ni varit på Marina DI Venezia och att ni var nöjda . Minns ni hur mycket ni fick betala och vart stod ni? Har ni något område ni kan rekommendera för en småbarnsfamilj? Vi åkte till campingen och fick en översiktskarta på området. Hade ej tid att gå runt på campingen och titta runt. Läste att ni funderar på att åka dit nästa sommar. Vore tacksam för ett svar. Ni verkar ha gjort en grym resa i sommar. Tack för en trevlig läsning😊! Med vänlig hälsning, Henrik & Magdalena

Svar: Hej Henrik, Kul att ni hittat hit!Har för mig att Union Lido och Marinan ligger ganska nära varandra.
Marina Di Venezia är inte heller någon billig camping. Men med tanke på allt som finns att göra där så tycker vi det är värt priset.
Vi betalade också ungefär 700 kr per natt men kan man komma i mitten på juni så är det billigare. Sen betalar man ju också per person utomlands. Vi är 2 vuxna och 3 barn. Är man färre så blir det såklart billigare.

Vi stod ganska långt ut på kanten, på gränsen mot hundcamping området.
Anledningen till att vi valde den platsen var att vi hittade en stor ledig hörntomt där.
Var lite långt till poolerna och de anda aktiviteterna men har barnen cyklar eller sparkcyklar så går det bra att ta sig fram.

Vill ni ha bra wifi så kan man försöka hitta en plats i närheten av någon bar då täckningen är som bäst där.
Var lite dåligt wifi där vi stod. Men dom kan ju ha uppgraderat det vid det här laget.

Vi har som sagt nästan bestämt att vi åker tillbaka nästa år. Ha kollat på hundratals campingar på nätet och visst finns det många stora och fina men har ännu inte hittat någon som verka slå Marinan.
husvagnssemester.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela