Husvagnssemester.blogg.se

En blogg som handlar om våra semesterresor med husvagn i europa.

Länge sen...

Publicerad 2017-06-26 19:29:11 i Allmänt,

Ja nu var det länge sedan vi skrev något här. Förra sommaren blev det ingen europa camping utan vi höll oss i Sverige.


Men i år har vi tänkt att tagit oss till vårat favoritmål igen, Italien ❤ 
Fast vi ska prova en ny camping, Union lido som ligger rätt nära där vi bott förrut på Marina di venezia. 

Union lido är en 5-sjärnig mega stor camping i Italien, tror att det är den enda med 5 sjärnor. Så det ska bli spännande.
OM vi nu får en plats, för som vanligt har vi inte bokat något alls. Så planen är att vi bara drar iväg nästa fredag 7/7 och hoppas på det bästa 😊

Vi har aldrig åkt så här sent, så antar att det kanske blir lite trixigare att få plats på campingar både efter vägen och väl där. Då det är högsäsong och vi behöver ganska stora platser.

Vi har bytt bil och kör nu en ford S-max, och då den är så tung blev Jimmy tvungen att ta BE-kort. 

Vi har börjat spåna lite på resväg och bestämt att skippa färjan Göteborg-Kiel och köra ner till Malmö och ta Öresundsbron. Jag beställde en brobizz igår och då blev det nog billigaste vägen.

Frågan är väl hur långt vi pallar första dagen, men har pratat om Jönköping och sen norra Tyskland andra natten.

Vi har tänkt uppdatera under resans gång, hörs snart...

Skriv inläggstext 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-06-27 19:24:12

Läst era tidigare inlägg som inspiration för våran egen resa till italien. Avresa 14/7 åker via gedser med mål marina di venezia åker också obokat så ser framemot recension av union lido, blir kul att följa er resa för lite nya tips :-). Trevlig resa.

Svar: Åh vad kul att ni ska åka till Marina di venezia, underbar camping 😊 hoppas ni ska trivas och få en trevlig semester!
husvagnssemester.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-06-27 23:18:50

Hej

Hamnade på er blogg nu när vi satt och googlade runt kring information att dra husvagnen till Italien och ev besöka Marina di Venezia. Vi har aldrig kört söderöver förut. Om jag förstod det rätt så hade ni inte bokat plats när ni körde dit härom året? Och det var inga problem att få plats.
Allt har blivit hastigt bestämt här hemma men vår senaste tanke är att vi drar iväg samma dag som ni gör dvs den 7/7 på kvällen. Var utgår ni ifrån? Hur långt räknar ni ca att köra första dagen? Räknar ni med två stopp på vägen ner? Många frågor men vi är amatörer på området så alltid skoj att höra hur andras tankar går.
Själv utgår vi från Malmö.

Ha en skön semester.

Med vänlig hälsning
Cecilia

Svar: Hej Cecilia!
Kul att ni tänker åka till Marina di venezia, underbar camping!
Vi har varit där 2 gånger utan att boka och det har inte varit några problem. Så hoppas och tror att det ska gå bra även denna gång. Vi har ju tidigare bara åkt i juni då det varit lite lugnare, så lite nervöst lär de ju bli innan vi fått plats.
Vi utgår från Njurunda, 2 mil söder om Sundsvall, så vi räknar med 4 stopp efter vägen. Ett i Sverige typ Jönköping, 2 i Tyskland och sista i Österrike. Runt 60-70 mil brukar vi orka om dagen, sen letar vi en camping för natten.
Ni som utgår från Malmö har ju en något snabbare resa 😊
Hoppas ni får en trevlig semester! Så ska jag hålla tummarna att vi går plats båda två 😊
husvagnssemester.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela